Financieel

Wie gaat scheiden merkt al snel dat naast alle emoties én de kinderen, geld het belangrijkste onderwerp is. Het is ook meteen het meest ingewikkelde aspect.

Hoeveel alimentatie krijg ik/ga ik betalen?

Hoe zit het met de hypotheek? Wie heeft recht op kinder- en/of partneralimentatie en zo ja, hoeveel? Moet ons huis verkocht worden? Heb ik recht op huursubsidie? Hoeveel geld heb ik eigenlijk nodig om te kunnen leven? Wat zijn de fiscale gevolgen? Waar moeten we beginnen?

Financiële begeleiding tijdens scheiding
financiële begeleiding tijdens scheiding

Meerdere oplossingen

Wie gaat scheiden staat voor keuzes. Zonder gedegen kennis van de financiële gevolgen hiervan is het moeilijk, zo niet onmogelijk, een welbewuste en gefundeerde keuze te maken.

Je hebt
– inzicht nodig in alles waar je besluiten over moet nemen
– kennis nodig om goede besluiten te kunnen nemen
– de wens om dit respectvol en in overeenstemming te regelen.

Ik heb de kennis en expertise om meerdere oplossingsrichtingen, financieel en fiscaal, overzichtelijk voor en met jullie in kaart te brengen.

Financieel Echtscheidingsadviseur

Behalve MfN-registermediator ben ik ook Register Financieel EchtscheidingsAdviseur. Gecombineerd met mijn ervaring als financieel adviseur en administrateur kun je gerust spreken van een financieel specialist.

Ik verkoop geen financiële producten, zoals hypotheken of verzekeringen, maar kan wel adviseren wat het best bij jouw situatie past. Maar dit alleen na instemming van jullie beiden. Want dat is natuurlijk ook mediation.

 

Samen aan de slag?

Vestigingen in Huissen, Gorinchem en Dordrecht of gewoon bij jullie thuis.