Kinderen

Voor jullie kinderen zijn de gevolgen van een scheiding heel erg groot. Wat vertrouwd en bekend was gaat veranderen. De vanzelfsprekende aanwezigheid van beide ouders is weg. Naast de praktische gevolgen heeft een scheiding ook grote impact op de gevoelens van je kind.

Ouderschapsplan

Ouders, wettelijk gehuwd of niet, zijn bij wet verplicht een ouderschapsplan te maken. Ik begeleid julllie hierbij. In dit plan neem je op hoe jullie samen de opvoeding en verzorging van jullie kinderen denken te realiseren. Betrek ook je kinderen bij het maken van dit plan, dat ook over hún leven, hún toekomst gaat. Dat wil niet zeggen dat al hun wensen vervuld worden, maar als je weet wat de wens van je kind is, kun je er zoveel mogelijk rekening mee houden.

 

Scheiding en mediation

Gehoord worden

Kinderen hebben heel veel vragen, wanneer hun ouders gaan scheiden. Maar aan wie kunnen ze die stellen? De ouders zelf zijn meestal niet de juiste personen aan wie ze hun vragen kunnen, of willen, stellen. Hun ouders dragen in deze tijd immers twee petten, die van ouder en die van ex-partner. Om deze rollen goed te scheiden valt niet mee.  Maar de kinderen hebben wel het recht om gehoord te worden.

Kindercoach

Het is goed en zelfs nodig dat kinderen hun verhalen, onzekerheden, verdriet en vragen kwijt kunnen. Een echtscheiding heeft nu eenmaal veel impact op het (dagelijks) leven van een kind.

Het kan daarom wenselijk zijn je kind of kinderen met een kindercoach te laten praten. Ik werk in dat geval samen met een kind- en jongerencoach. Zij werkt oplossings- en toekomstgericht en leert jullie kind om te gaan met de ingrijpende verandering in zijn of haar leven.

Samen aan de slag?

Vestigingen in Huissen, Gorinchem en Dordrecht of gewoon bij jullie thuis.